Paul Vieno Jääskeläinen

xxx

HISTORIAA LYHYESTI

Maanviljelijän poika Paul Vieno Jääskeläinen (syntynyt 20.07.1905) toimi nuoruusvuosinaan eri puutavarayhtiöiden palveluksessa ryhtyen kuitenkin vuonna 1928 autoalalle ja oli alan tehtävissä kauppias Tuppuraisen liikkeen, Säyneisen Osuuskaupan ja Kuopion Osuusliikkeen palveluksessa,ensin autonkuljettajana ja sittemmin mm. autotallin esimiehenä.
Vapaa-aikoinaan hän jo tällöin harjoitti taksiliikennettä ja ryhtyi vuonna 1935 kokonaan itsenäiseksi yrittäjäksi. Taksiliikenteen rinnalle hän perusti kuorma-autoliikenteen ja avasi vuonna 1936 tavaralinjan Kuopio-Pulkonkoski. Tämän jälkeen hän laajensi yritystään kuorma-auto, taksi- ja linjaautoliikenteeksi, jota hän hoiti Elsa-rouvan kanssa kuolemaansa 12.11.1964 saakka.


Tässä vaiheessa otti vuonna 1963 Helsingin kauppakorkeakoulusta ekonomiksi valmistunut Kalle Jääskeläinen vastuun liikkeen jatkamisesta K.Jääskeläisen Auto Ky:nä. Hän kehittti kommandiittiyhtiön nykyaikaiseksi henkilöliikenne-, linja-auto- ja taksiyritykseksi. Ekonomi Kalle Jääskeläinen toimi mm. Linja-autoliiton Kuopion paikallisosaston puheenjohtajana sekä otti monin tavoin osaa auto- ja kuljetusalan järjestötoimintaan aina varhaiseen kuolemaansa 24.12.1976 saakka.
Yrityksen vetäjäksi astui nyt perheen toinen poika, vuonna 1943 syntynyt Matti Jääskeläinen, merkonomi Kuopion Kauppaoppilaitoksesta, vaimonsa Eeva-Liisan kanssa. Yrityksen toiminnan painopistettä on siirretty entistä enemmän maaseutumaisesta linjaliikenteestä tilausliikenteen puolelle ja samalla on myös keskitytty erityisesti pienkaluston käyttöön asiakkaiden palvelussa.
Yritys on muutettu vuonna 1993 osakeyhtiöksi ja samana vuonna myös Matti Jääskeläisen poika, Janne Jääskeläinen on tullut yrityksen päivittäiseen toimintaan mukaan.

Nykyisellään yhtiöllä on 30 ajoneuvoa ja se työllistää kuljettajien lisäksi toimisto-, korjaamo-, ja siivoushenkilökuntaa yhteensä 25 henkeä.

NYKYHETKESTÄ

Tilausliikenteen kehittämiseen, palvelujen markkinointiin ja kaluston kunnon ylläpitämiseen parhaana mahdollisena panostetaan entistäkin enemmän.

Vakioasiakkaitten positiivisen ohjaavan palautteen perusteella tehtyjen erikokoisten autojen hankintojen jälkeen yhtiölle on muotoutunut Kuopion alueen monipuolisin kalustovalikoima jota uusitaan jatkuvasti.

Perinteisten useiden isojen 46-59 paikkaisten bussien lisäksi tilattavissa on myös autokoot; 4 hengen taksi ja 8 hengen minibussit (näitä 1+8 hlö autoja vuokraamme myös ilman kuljettajaa, autoja voi ajaa normaalilla henkilöauton ajokortilla) joihin voi tarvittaessa tilata esim. suksia tai matkatavaroita varten myös ison kuomullisen lukittavan peräkärrin.

Käytössämme on myös Mercedes-Benz Sprinter pikkubusseja joissa on hyvät tilausajovarustukset, tällä hetkellä uusiin on keväällä 2011 tehtaalta käyttöön otettu 16-paikainen.

Lisäksi käytössä on 38-paikkainen VIP-kongressibussi (8 hengen sohvaosasto, minikeittiö, ilmastointi, wc, videot, cd-soitin jne).

Hauskana lisänä valikoimassa on myös 41 vuotta vanha museobussi KUF-2 olla hoidetaan hää-, eläkkellepääsy-, ja polttarikuljetuksia !

Tilausajoliikenne vaatii ennen kaikkea joustavuutta ja monesti kuljetusaikataulut muuttuvat vielä vähän ennen matkaa tai jopa matkan aikana ja siksi yhtiöllä on 24 h / vrk päivystysnumero puh. 050-5957000 johon voi ottaa yhteyttä yllättävissä tilanteissa vaikka keskellä yötä.

Onpa ryhmäkokosi siis miten pieni tai toisaalta kuinka suuri vain kuten vaikkapa kongressikuljetuksissa monesti on niin ota yhteyttä - teemme tarjouksen mielellämme !

Paavo Lipponen Kuopion kaupungin vieraana.
Tasavallan Presidentti Tarja Halonen vierailulla Kuopiossa.
Tasavallan Presidentti Martti Ahtisaari vierailulla Kuopiossa.
Pääministeri Matti Vanhanen Aurinkorinteen koululla Kuopiossa.

Puh. 017 - 3642 100__ Fax 017 - 3642 789__ Kellolahdentie 17-19 __70460 Kuopio

Sähköposti: jaoy@jaaskelaisenauto.fi